Monday, 28 February 2011

Special ga from Moscow


Jom join Special GA fron MOSCOW, tuup 28 feb
klik banner atau link di bawah


Syarat-syaratnya
  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member   kan?)
  2. Anda dijemput menjadi followerhttp://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr  no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:) 
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag. 
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan  giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact. 
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011
saya tag:
DeQliS
INA HASYIM
CIK BANANA
CIK BULAN
IR

Jemari Asmara 2nd GiveAway!!

Jom join Jemari Asmara 2nd GA, tarikh tutupnya bakal diberitahu kemudian.. fresh lagi ni.. JOM, JOM! klik banner.


Hadiahnya dari Asmara Collections..... cantik2 dengan harga yg berpatutan!! tak percaya tengok la kat sana, tentu korang terpikat!

Referral saya ialah : CEMPAKA KUNING

Saturday, 26 February 2011

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'



Jom join GA MAMAHOUSEWIFE.. dapat busha. ga berakhir 6 mac
klik banner atau link di bawah


suatu ketika dulu…..1st contest bersama annurkasehcollections


Jom join CONTEST SUATU KETIKA DAHULU... tutup 28 feb
klik banner atau link di bawah

Suatu ketika dahulu.. pada tahun 1991, masa tu saya tingkatan satu, kawan saya telah memotretkan gambar kenangan ini. Masa ni ada majlis apa ntah ..dah lupa la...kat dewan besar, 
sementara orang sibuk2 menyiapkan dewan tu, sempat la kami berposing2... siap panjat pokok bunga kemboja lagi tu!!

nama; FATEN AINUN
id follower: fa10
referral: tiada

saya tag:
NADIAH SIDEK
DEQLIS

CONTEST SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA

so harap-harap ada la blogger-blogger yang sudi join..

Jom join CONTEST SAYA KAWAN@ SAYA, tutup 28 feb
klik banner atau link di bawah





SAYA SAYANGKAN KAWAN_KAWAN SAYA KERANA mereka umpama mentari yang menyinar, pewangi yang mengharumkan, pendorong kepada impian dan mereka pembawa kepada jalan Allah.
Kawan-kawan saya ini cukup sporting bila diajak bergedik santai, namun tanggungjawab terhadap anak2 pintar kami tidak sesekali diabaikan. Anak-anak boleh join sekali kelab ibu2 gedik santai.

saya tag:
ZAIKULIM
MAMA ZAKWAN
INA HASYIM

CONTEST GAMBAR MUKA SEDIH PALING MENARIK

 jom join CONTEST GAMBAR MUKA SEDIH PALING MENARIK, tutup 31 mac
klik bannera atau link di bawah


saya tag:
NADAIH SIDEK
DEQLIS
INA HASYIM

LIVING YOU CONTEST

   

Jom join LOVING YOU CONTEST, tarikh tutup 21 mac

Nama Anak: NAURATUN UZMA
umur: 2 tahun 7 bulan
nama ibu: FATEN AINUN

CONTEST MATA BULAT !



Jom join CONTEST MATA BULAT, tutup 13 mac
klik link di bawah



saya tag:
NADIAH SIDEK
DEQLIS
SISSYIRA

Friday, 25 February 2011

CONTEST AKU, DIA & KAMOO! by unguisme

Jom join contest AKU, DIA dan kAMOO!. tutup 27 feb.
sila klik banner atau link di bawah

inilah gambar kaum ibu sedang bergedik santai. Sementara menunggu anak balik dari sekolah, sempat la kami berposing2... kebetulan pula cuaca panas ketika itu.

saya tag:
NADIAH SIDEK
SISSYIRA
NADIA KAMAL

Thursday, 24 February 2011

INSPIRE DESIGN'S 1st GIVEAWAY

 INSPIRE DESIGN'S 1st GIVEAWAY

Jom join ga ni, tutup 3 mac
klik banner atau link di bawah

saya tag:
NADIAH SIDEK
SISSYIRA
CIK BAMBAM


IMAZA93 1st ga

jom join IMazA93 1st ga, tutup 13 april. klik banner atau link di bawah

saya tag:
NADIAH SIDEK
NADIA KAMAL
DEQLIS

'Giveaway Rama-Rama Merah'



JJom join GA RAMA2 MERAH, klik banner atau link di bawah

Reen's Diary Giveaway Lahh !..



Jom join ga ni, tutupnya 1 april. klik banner atau link di bawah

saya tag:
nADIAh sidek
NURADYANI
SISSYIRA


Wednesday, 23 February 2011

Menang contest bunga2 kehidupan.

Alhamdulillah ada rezeki kali ini... terima kasih Nadiah sebab tolong inform kat akak.
Terima kasih juga kepada penganjur.. NEAFLERIDA


Pemenang dipilih dari senarai TOP 10

so.. inilah gambar-gambar pemenang..




Tuesday, 22 February 2011

Top Commentar & Top Refferal

Pemenang akan dipilih setiap bulan... menarikkan? Klik banner ni...

Monday, 21 February 2011

1ST GIVEAWAY - FANTASY PINKY BUTTERFLY (FEB)

Jom join 1st GA by FANTASY PINKY BUTTERFLIES, tarikh tutup 28 feb. klik banner atau link di bawah

hadiah menarik ni!!!

'Cute Baby Style Contest'

Jom join CUTE BABY STYLE CONTEST, tarikh tutup 24 feb. Klik banner atau link di bawah

NAURATUN UZMA
2 tahun 7 bulan
06/07/2008
nama ibu: FATEN AINUN 

Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!



Jom join GA ALIESHA KIRANA MAKNGAH AUNI, tarikh tutup 22 mac. klik banner atau link di bawah

IZAN@SweetOmoide 7th Anniversarry Lucky Draw


Jom join IZAN@SweetOmoide 7th Lucky Draw, tarikh tutup 18 mac. Klik banner atau link di bawah

hadiah... tiket nonton wayang!!

Saya doakan kerukunan rumah tangga Izan berkekalan hingga ke akhir hayat dan bahagia selalu bersama si cilik yg comel lote itu!

Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie. com


Jom join PENCARIAN SI CILIK BERGAYA, tarikh tamat 20 mac. klik banner atau link di bawah


kategori perempuan
nama: NAURATUN UZMA
2 tahun 7 bulan


Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie.com  ditaja oleh:





Diaper Cakes by ShilaShower





CONTEST ME AND HIJAB – KHUMAERA ISMAIL

Jom join CONTEST ME AND HIJAB by khumaira ismail, contest berakhir 1 april. klik banner atau link di bawah

Saya paling suka pakai tudung awning biasa ni jer sebabnya:
1. senang dipakai...kalau anak tarik pun boleh betulkan masa tu juga, tak perlu pin sana sini
2. tak perlu digosok
3. nak basuh cuma perlu rendam dan gantung
4. macam2 warna
5. boleh juga berfungsi sebagai inner untuk dipakai dengan shawl
6. cantik terletak, menampakkan mukaku lebih panjang dan comel!!!

saya tag:
NADIAH SIDEK
NURADYANI

Contest Gambar Paling Warna Warni

Jom join contest gAmbAr pALING wARnA WARNI, contest berakhir 28 feb. klik banner atau link di bawah

Saya rasa saya perlu menang kerana:
1. gambar yg saya pertaruhkan ni mempunyai berpuluh2 warna yg berbeza, pensil warna tu sahaja dah ada 36 warna.. belum masuk warna baju dan mainan anak2
2. saya memang suka sesuatu yg berwarna warni
3. saya kepingin nak dapat hadiah!!!

saya tag;
NADIAH SIDEK
DEQLIS
CEMPAKA KUNING
INA HASYIM
NADIA KAMAL

Aku dan Tudung Express



Jom join Contest AKU DAN TUDUNG EXPRESS, tarikh tutup 28 feb. klik banner atau link di bawah
 http://sitiaminahidrus.blogspot.com/2011/01/pengumuman-aku-buat-contest-jom-join.html?zx=19847a1c19586996

Inilah tudung yg paling senang dipakai dan dijaga... tapi cantik terletak!
nak basuh celup2 jer, pastu jemur!
tak perlu lipat, gantung jer!
tak perlu gosok.. sarung jer!

saya tag:
NADIAH SIdEK
SISSYiRA
NURAdyANI

My Comel tiDo Contest


Jom join MY COMEL TIDO CONTEST sebelum 13 mac. Klik banner atau link di bawah


NAURATUN UZMA
2 tahun 7 bulan

CONTEST IBU HAMIL CUTE

Jom join CONTEST IBU HAMIL yg bakal berakhir 22 feb ni. Sila klik banner atau link
 http://sue47636.blogspot.com/2011/01/contest-ibu-hamil-cute.html


CAPTURE THE MOMENT CONTEST

puk amai amai belalang kupu kupu. :)

Jom join CAPTURE THE MOMENT CONTEST sebelum 25 feb. klik banner atau link..

macam tak percaya pula bila kami dapat juga merasa lompat2, baring2, guling2, posing2 dlm kebun bunga ni.. mcm cerita bollywood gitu! Tapi awas!!!... tidak boleh petik bunga!

saya tag:
DEQLIS
NANAKIMIE
INA HASYIM

Saturday, 19 February 2011

Mama Kyra 1st GA


Jom join MAMA KIRA 1st GA yg akan berakhir 26 feb

penaja hadiah bg ga ni ialah

saya tag:
SISSYIRA

Qirah Isa 1st Giveaway


Jom join QIRAH 1st GA yg bakal berakhir 21 mac. klik banner

saya tag:
NADIAH SIDEK
INA HASYIM

Friday, 18 February 2011

ga saya mahu hadiah itu

Jom join ga ni.. klik banner yer. ga berakhir 28 feb


contest Dia Dan Lolipop


jom join contest DIA DAN LOLIPOP yg bakal berakhir 20 feb

hadiah tajaan...

jumpa lolipop gergasi... berani beli utk anak?


nama anak: NAURATUN UZMA
nama ibu: FATEN AINUN

GA - Sebagai Tanda Penghargaan

jom GA sebagai tanda penghargaan ni.. tamat 22 feb
 Koleksi Pinggan mangkuk lama pertama yg saya kumpul ialah Royal Albert Moss Rose. Itu pun sebab secara kebetulan saya terjumpa kat carboot sale yg dijual dgn harga yg sgt2 murah.. 2 pound shj utk set lengkap 4 biji.... rezeki!

antara koleksi yg menjadi minat ramai.. saya rasa BUNGA KANGKUNG ... sbb kat carboot sale sini pun ada! bangga rasanya.

hadiahnya:
TEMPAT 1 - 1 SET TRIO ROYAL ALBERT PRELUDE
TEMPAT KE 2 - DECO PLATE ROSES BY PRISTINE




TEMPAT KE 3 - 1 SET CAWAN KOPI JOHNSONS BROS ETERNAL BEAU



Fieza 1st Anniversary

Jom join FIEZA 1st GA yg bakal berakhir 20 feb..

anniversary yg paling best:
I rasa anninersary i amat special kerana ia jatuh pada cuti umum iaitu 25 Dec, so i and en.suami x perlu ambil cuti. Dan dan dalam banyak2 anniversary ni i paling suka pada tahun 2009 kerana kebetulan masa tu snow turun selebat2nya. So kami sambut anniversary dalam suasana putih bersih.Seharian itu kami berposing sana sini. Lepas2 ni tak tahu la ada lg ke tak kesempatan nak main snow!

Contest Candidi terbaik

korang ada gambar candid yg cantik? jom join CONTEST CANDID TERBAIK, contset berakhir 20 feb.

gambar ni ambil ketika saya sedang bg makan angsa, anak saya ketakutan.. x mau posing, so gmbr semuanya candid2 jer.

saya tag:
NADIAH SIDEK
SISSYIRA

Mari Membaca GA

Jom join MARI MEMBACA GA, jadikan membaca amalan kita!!! ga berakhir 15 mac dan pemenang diumum pada 17 mac. klik banner!

kalau menang sy nak pilih buku 'panduan ibubapa'

1st GiVeAwaY!!


jom join 1st GA by HAMMIEHEARTSHOPPE, anda bakal dpt sehelai shawl pada 25 feb!

JOM SERAI BLOGLIST IR @ BLOG LEBAH


jom kita pakat2 masuk bliglist IZAMIR RIDZWAN... yg terawal 150 shj tau! tapi klu penyertaan menggalakkan, jumlah akan dinaikkan.

Saya suka sangat masuk blog adok IR ni sbbnya warna dan rupa blognya yg lembut, cantik, ada bunga dan kumbang.. sesuai la dgn citarasa saya.
Adik IR ni pun sopan santun jer orangnya.. dari cara menulisannya kita boleh tahu dia blogger yg berbudi bahasa.
Dah namanya blogger.. dia sudah tentu rajin update blog dengan pelbagai info terkini, tidak berjela, tidak merapu... tapi berilmiah.
Adik IR.. sila terima akak masuk bloglist yer!!! because i love ur blog ang i love u too!!!!

Wednesday, 16 February 2011

Contest Nama Baby Saya

Jom join CONTEST NAMA BABY SAYA yang bakal berakhir 1 mac nanti

nama: SYAFIATUL AWLA
makna: penawar yang utama

Nama kakak dipilih oleh baba dan diprsetujiu oleh mama.
SYAFIAH dipilih kerana makna yg sungguh bagus iaitu penawar dan tambahan TUL adalah tatabahasa arab yg membawa makna 'yang'. 
AWLA pula dipilih kerana sebutannya yg menarik dan maknanya 'yg utama' itu amat bersesuaian kerana kakak merupakan anak sulung kami. Ejaan Awla juga kami gunakan W kerana sungguh cantik dan unik bila dipandang.

Contest Nama Baby Saya

menarik ni... klik banner baby cute tu ye. contest berakhir 1 mac
http://idmatextile.blogspot.com/2011/01/contest-nama-baby-saya.html

nama: NAURATUN UZMA
makna: Bunga yang besar/hebat

Nama ni dipilih bersama oleh mama dan baba. Memandang kami mendapat puteri maka kami pilih NAURAH yg bermaksud bunga dan tambahkan TUN kat belakangnya untuk mencantikkan nama dalam bahasa melayu. UZMA pula dipilih kerana ia menjadi kata sifat kpd bunga iaitu... yg besar. Dengan harapan anak kami akan comel, cantik, wangi seperti bunga yg menjadi buruan kumbang dan perempuan.
dan kenyataannya.. UZMA agak chubby dan memang sukakan bunga!

1st GA SAYANGKU FAISH

Jom join 1st GA SAYANGKU FAISH yg bakal berakhir 25 feb ni...

saya tag:
SISSYIRA