Wednesday, 5 January 2011

GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010..

Sticky post hingga 5 jan 2011... sila ke bawah utk n3 terkini

 Nak join boleh klik BANNER

Saya nak cadangkan percutian besar2an tapi save budget dan saya percaya ramai yang mampu cuma perlu menabung jer dulu. Percutian ni dikendalikan oleh anak melayu yang sudah 17 tahun menginap di Kota London. Banyak pakej yg disediakan dengan harga yg amat2 berpatutan. Kenapa saya kata ramai yang mampu? sebab dalam konvoi yang saya ikuti bulan 7 yg lalu, 70% drpd peserta konvoi datangnya dari Malaysia semata2 nak mengelilingi eropah. Selebihnya pelajar2 dr Mesir, Ukraine dan UK sendiri. Saya ambil pakej ke 5 buah negara... macam2 lg pakej yg ada, boleh kunjung ke website KELANACONVOY utk maklumat lanjut.

Nama percutian : EUROPE... HERE WE COME!
rating percutian saya :
Penginapan : 3
Makanan : 3
Kemudahan : 5
Kebersihan : 5
Extra info : cukup puas hati kerana tidak perlu berbelanja besar untuk mengelilingi eropah dan jadual lawatan disediakan oleh pihak penganjur. Tidak perlu risau untuk mencari makanan halal, bahkan setiap hari boleh makan masakan melayu.





 Tempat2 yg dilawati di NETHERLANDS :
Volendam, kawasan kampung yg cukup damai dan menyaksikan cara membuat cheese, clog dan bergambar dengan kincir angin. Kalau kena dengan musim bunga, akan dibawa ke ladang tulip yg terbesar di dunia
Amsterdam, pusat bandaraya yang penuh sesak dengan kereta, tram, basikal dan canal. Nak tahu lagi? tgk SINISINI dan SINI
 LUEMBOURG, tour guide akan bawa mengelilingi pusat bandaraya dengan berjalan kaki. Lagi info di SINI
 Tempat2 yg dilawati di BELGIUM:

Mini Europe, replika bangunan2 utama seluruh eropah... rasa macam keciknya dunia ini bila berada kat sini.
Atomium, bangunan yg berbentuk zarah atom
Brussels, pusat bandar yg penuh dgn bangunan2 mewah. Dan semestinya kilang coklat la. Boleh klik SINI
 SWITZERLAND, yg ni akan membuatkan korang tak sabar2 nak pergi kerana di sini sentiasa bersalji walau pun pada musim panas. Memang cantik.. tak percaya? Tgk SINI
 PERANCIS, mestilah ke kerangka besi ni, pusing2 bandar Paris dan naik tour boat
 Hari kedua di Paris, bergumbira di disneyland. Kalau siapa2 yg x mahu gi main, boleh pergi shopping. Nak lagi?.. SINI
 Penginapan... chalet atau cabin
 kalau nak jimat lagi, tidur dlm khemah. Khemah disediakan oleh pihak penganjur
Dapur masak. Makanan dimasak sendiri oleh krew Kelana, kalau nak makan kat restoren... mahal wei. Pengangkutan utama sepanjang tour ialah... Bas.
Itulah secara ringkasnya pengalaman saya bercuti 11 hari di bbrp buah negara Eropah (London x saya x masukkan sbb limit gmbr 9 jer). Harap anda teruja... hehehe.

10 comments:

Nur Mudrikah said...

waa..besnye. nak jugak pergi europe..

shahjiehan said...

mmg best~ musti anda bleh mng nih~

Mr.IX said...

bestnye jalan luar negara...! thax coz follow my blog...follow u back yer....

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bestnya dpt jenjalan kat sana

deqlis said...

Salam Fa10.
salam kenai yer..

wah!! bestnyer percutian nie!!..byk destinasi pergi.... i like!!!
gud luck yer ^__^

Biqque said...

jom masuk contest-best photo travel i ek :)

http://biqque.blogspot.com/2010/12/i-love-click-my-best-travel-picture.html

Mr. Swift said...

Selamat Malam!
Hye singgah sini dan polo anda!
Nanti free jemput lah ke blog IDE pula eh.
Oh btw entri ni memang syok! Nice!

P/s : Tutorial 100% Lengkap Cara Membuat Duit Dengan Nuffnang Dari A Sampai Z Fuhhyohh

Fatihah said...

Wah best nya...

ok dah vote... saya doakan awak menang..

E K A said...

salam perkenalan...teruja nya tgk gambar2 awk.berapa awk spend ae utk pergi ke lima2 negara ni...mampu ke saya ni

cikpuanhady said...

wahhh..bnyknyer tempat gi jenjalan..bestnyer..apapun, good luck ek..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire