Monday, 31 January 2011

GA sulong sempena Tahun Baru China

Nak hadiah di bawah? Join GA INI sebelum 5 feb
HADIAH PERTAMA- set makan Indian Tree Wedgewood tureen beserta 5 mangkuk mungkum

HADIAH KEDUA- Sakura Chinese teaset untuk 6 beserta sekeping piring


AWOKPENYU.KIDZ GIVEAWAY

jom join ga ni.. klik jer gmbr beg katak ni, ga berakhir 25 feb

my birthday giveaway

klik banner ni utk join, ga berakhir 12 feb..

nak teka tarikh lahir ibu..
8 february
10 february

Tudung Mania 2nd Giveaway..........

sila join sblm 14 feb, klik banner yer...

Win A Free Bag From BabyIbu!!!

Nak hadiah bag comel ni, klik gambar utk join ga. GA berakhir 25 feb.

Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique
Sebab tema giveaway kali ni ialah beg kan makanya tentulah sponsor kali ni ialah


Saturday, 29 January 2011

GIVEAWAY - SAYA NAK HADIAH NIE

klik banner utk join, ga berakhir 28 feb

saya tag:
NADIAH SIDEK
SISSYIRA
LYN AZLINA

Kontest Blog Tercantik

Klik banner ni kalau anda berminat

Saya nak pertandingkan blog utama saya... BICARAMATAKU


saya tag:
NADIAH SIDEK
SISSYIRA
DEQLIS
LYNN AZLINA

UMMI ZAYDA 1ST GIVEAWAY...YAYY~~

Suka kumpul barang2 pelik? Jangan lepaskan telefon pelik ini...
jom join ga UMMI ZAYDA ni, klik banner, ga berakhir 25 feb

Friday, 28 January 2011

GA 3rd blog besday

klik banner utk join, ga berakhir 11 feb

saya nak pilih kategori C sebab saya langsung x reti nak buat header.. huhuhu. Watermark? pun x reti juga. Saya nak letak kat blog utama saya.. http://bicaramataku.blogspot.com/

My 1st GA ~ 1st Year Adam Firdaus

klik banner baby Adam ni untuk join, ga berakhir 22 feb

saya tag:
DEQLIS
SISSYIRA
INA HASYIM

Teka & Menang....

Klik banner sblm 31 jan... dan teka!

177

202

134

saya tag:
NURADYANI
YATICOMEYL
SISSYIRA

ga kembali lagi by KASIHARTIKA

Hanya buat follower Kasihartika. Jom follow dan menang...
Klik banner tu sebelum 30 jan yer..
hadiah? Shawl dan gelang kristal... yabedabedu!!!!

saya tag:
CIK BANANA
SISSYIRA
NADIA KAMAL

'Welcome 2011 GIVEAWAY by JZ Business World & Ilham Nurry'.


Klik banner utk join, ga berakhir 30 jan

jawapan:
gubahan anak patung ni berada dalam GUBAHAN MANISAN

saya suka hadiah ini dan nak gaunnya ditukar kpd warna kuning kerana barbie ni akan saya hadiahkan kepada anak perempuan saya yg amat meminati princess bergaun kuning macam Belle. Saya pasti anak saya akan simpan gubahan ni dalam almari kaca. Sayang nak makan!!! Atau pun, saya akan potong hujuung gula2 tu sahaja untuk mengambil isinya, so gaun barbie tidak terjejas..

saya tag:
SISSYIRA
NADIA KAMAL
DEQLIS

Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!

Klik gmbr nureen yg cute ni untuk join, ga berakhir 20 feb

GIVEAWAY EYSHA

Jom join ga ni.. klik banner, ga berakhir 9 feb

yg kena tag:
NADIA KAMAL
NURADYANI

Giveaway Coretanku

Jom join GIVEAWAY CORETANKU, ga berakhir 7 feb. Hadiah menarik!!!

1st GA dari duniakuelken.

follow n menang... jom join ga ni. Klik banner, ga berakhir 4 feb

saya tag:
SISSYIRA
NADIA KAMAL

Our 8th Anniversary Giveaway by Ratuhatinya

http://ratuhatinya.blogspot.com/2011/01/our-8th-anniversary-giveaway-by.html
 Klik banner.. ga berakhir 14 feb

jawapan soalan 1:
Lin kawin tanggal 1 feb 2003, udah 8 tahun korang bersama... tahniah dan moga terus berbahagia

jawapan soalan 2:
Al-kisahnya pada minggu ke2 saya menjejak kaki ke U, kami pelajar2 baru ada perjumpaan dengan abang2 dan kakak2 senior. Pada masa itulah.. mata saya bertentangan dgn mata ketua pelajar, dan saya rasa ada sesuatu dan dia juga begitu. Selepas 2 bulan mengumpul maklumat diri saya dan mengintai dari jauh, akhirnya dia melamar saya sebagai kekasih hati. Seminggu sekali kami dating... kat mana? Perpustakaan, macam ulat buku la pulak.. hehehe. Percintaan 5 tahun, kami tamatkan dijinjang pelamin.

saya nak yag:
DEQLIS
INA HASYIM

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!

 Nampak WOW bila pakai spec?.. jom join contest ni. Klik gambar di atas, contest berakhir 12 feb.


i tag:
NADIAH SIDEK
NADIA KAMAL
DEQLIS
INA HASHIM

LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH

Jadi follower miszsheyla dan anda layak untuk join ga ni. Klik gambar miszcheyla di atas ni untuk join, ga berakhir 31 jan

Thursday, 27 January 2011

Baby & Me shopping style contest


Klik banner utk join, contest berakhir 3 feb

Nama ibu: FATEN AINUN BT MOHD NAWAWI
Nama anak: NAURATUN UZMA
Umur sekarang: 2 tahun 6 bulan

tips bershopping dengan anak:
1. Semasa anak kecil saya lebih suka gendong macam ni sebab baby lebih selesa dalam dakapan dan tak merengek. Dan yg pastinya anak selamat dengan kita, tiada la kes orang larikan anak dalam troli masa mak sibuk ambil barang. Nauzubillah.
2. Bila anak dah pandai jalan saya masukkan dalam troli. Agak2 dia boring saya biarkan dia berjalan tapi diikat dengan harnes. Ada orang kata macam ikat anjing tapi demi keselamatan anak kita juga kan?
3. Bila anak menjangkau 3 tahun saya mula gunakan cara shopping sambil belajar... hehehe. Dari rumah saya minta anak buatkan list barang, dia lukis la apa yg dia nak. Bila time shopping kami sama2 mencari barang tersebut. Sambil2 tu boleh la ajar nama barang dan membilang kuantiti yg dikehendaki.
4. Masa membayar anak saya akan scan barcode, masukkan coin, ambil duit baki dan resit. Semuanya dengan bantuan ibubapa.


Baby & Me Shopping Style Contest
dianjurkan oleh 

Saya Blogger Perantau


Perantau2... cepat klik banner, segmen berakhir 29 jan.

Tanggal 7 sept 2007, kami sekeluarga berlepas meninggalkan tanah air dengan perasaan sedih tapi teruja. Sedih sebab berjauhan dengan keluarga, sedih sbb saya kena cuti tanpa gaji... hukhukhuk. Tapi teruja sebab boleh menjejakkan kaki.. opps, merasa tinggal di negara 4 musim.
Berbelas2 jam dalam kapal terbang, dan transit pula bbrp jam.. akhirnya kami tiba di Edinburgh, Scotland. Mulut saya laju jer berbunyi.. "aik? tak sejuk pun?" Mana nak sejuknya sebab masih dalam airport, lagi pun masa tu baru jer nak masuk musim luruh. Kami merantau ni kerana suami saya dipaksa memerah otak untuk mendapatkan seketul phD. Saya dan anak2... enjoy!!!
Autumn- University of Edinburgh
 Padang yg luas ni terletak dalam kawasan universiti. Di sinilah tempat para pelajar dan orang awam serta anjing mereka beriadah, berBBQ dan berposing. Pokok berdaun kuning ni adalah cherry blossom atau nama glamernya sakura. Bila winter togel jer, bila spring bunga pink berkepuk2 macam kekabu, bila summer daun hijau dan autumn daunnya kuning.

Winter - Arthur's Seat

 Pengalaman manis? mestilah main snow. Dulu2 pernah juga main kat kat mines n genting.. tapi x puas la. Sekarang mmg puas hati. Kebetulan pula dua tahun terakhir ni mmg snow turun selebat2nya. Gambar kat atas tu saya n suami main sledging kat bukit Arthur's Seat, bekas gunung berapi yg menjadi tarikan pelancong di Edinburgh. Orang putih ni suka aktiviti lasak, bila melancong depa suka panjat memanjat sambil2 tgk keindahan bandar.

Spring - Edinburgh Castle

 Selain drpd menyaksikan perubahan musim, kami juga terikut2 cara orang putih... pergi melancong. Pantang cuti sekolah aje, mula la cari tempat untuk bercuti sambil menipiskan poket... huhuhu. Daya tarikan utama bg negara2 eropah ialah senibina klasik yg masih dijaga rapi.
Dalam banyak2 musim, spring la yg sungguh mengujakan. Bunga akan keluar silih berganti dan berwarna-warni. Mula2 bunga crocus, lps tu daffodils, lepas u cherry blossom, lps tu hyacint, tulip dan berakhir dengan roses. Mana2 taman dah jadi macam taman serendah sekebun bunga.

Summer - Portobello Beach
 Summer ni biasa2 ajelah, pemandangannya dah jadi macam kat negara kita cuma bezanya ramai yg togel2 tak kira tempat. Suhu 25C dah membuatkan mereka resah gelisah, kalau duk Malaysia tak tahu la... Time summer ni pantai la yg menjadi tempat tumpuan.


Walau pun berada di negara kristian tapi al-hamdulillah kami masih boleh beribadah dengan selesa. Mencari makanan halal pun mudah dan kami tidak berasa terasing di sini.
Pengalaman pahit?... bagi saya tak ada kot, bagi suami?.... masalah pembelajaran la. Tension tu kira rakan karib dia la.. hehehehe. Doakan suami saya berjaya ye, tak sabar dah nak balik Malaysia ni kerana... Hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri.... saya pilih negara sendiri.

Untuk berkenalan dengan saya, kunjungi blog SEKADAR CORETAN. Saya tersilap buat entry la, sepatutnya sya guna blog utama kan? Sorry..

Result happy baby contest

Happy Baby Contest 


BAGI KATEGORI B


TEMPAT PERTAMA
Alhamdulillah.. rezeki anak dara i hari ini. Terima kasih kpd Ina Hasyim. Ramai lagi yg menang tau.. tengok result penuh SINI

Tuesday, 25 January 2011

New Year Giveaway By KedaiGambarKami Part 1

sicky post hingga 25 jan
Klik SINI utk join, GA berakhir 28 jan... jangan lupa letakkan nama Fa10 sebagai referral ye.. referral saya ialah NANA

Kenangan indah dalam hidup...
hari pertama melihat dunia,
membesar sebagai permata hati ayah ibu,
birthday party, holiday, family day, hari raya,
kejayaan demi kejayaan dikecapi,
hari bahagia dijinjang pelamin,
saat menjadi ibu,

wah.... banyaknya kenangan. Boleh ke ingat semua ni? mudah  saja... gunalah khidmat KedaiGambarKami

www.kedaigambarkami.com

www.kedaigambarkami.com

gambar tak cantik? Tak tahu nak posing? hubungi la mereka yang pakar... Siapa? KedaiGambarKami la, epal pun nampak lebih sedap!!!

Mana nak letak gambar yg menimbun? Jangan risau.. KedaiGambar Kami ada jawapannya. Photobook, DVD, frame, canvas, album semuanya ada...

Kenapa saya suka KedaiGambarKami...
Saya suka cara krew KedaiGambarKami memilih posisi untuk merakam gambar, aau dengan kata lain saya suka gambar yg diambil dari bawah, menampakkan langit membiru... lebih2 bila menggunakan wide angel lense. Terasa seolah2 diri terbang bebas di angkasa luas.

anda pula bagaimana?

It's more than meets the eyes!Jom keKedaiGambarKami(www.kedaigambarkami.com) sekarang!

Sunday, 23 January 2011

dilawi♥giveaway

klik gmbr bear ni utk join, ga berakhir 28 feb

saya tag:
NADIA KAMAL
NADIAH SIDEK

BABY MUKA BLURRR

 klik gmbr baby ni utk join, contest berakhir 25 jan

NAURATUN UZMA BT SUHAILI
06/07/2008
nama ibu: FATEN AINUN BT MOHD NAWAWI

"Walau macam mana pun keblurranmu, Uzma tetap menjadi pujaan hati mama. muah, muah, muah.."

saya tag;
NADIAH SIDEK
NURADYANI
YATIE CHOMEL
LADY LAVENDER
HAMIZAH

Aerish in LF January contest

Klik banner utk memeriahkan contest ni.. contest berakhir 31 jan.

Namer sebenar aerish :
 B. Aerishadania   

umor aerish pada 2011:
  C. 2 tahun   

warna fav aerish:
 C. pink  


saya suka jenguk eb n family sebab...
1. kita berkongsi minat yg sama.. fotografi, i baru belajar jer pun
2. i suka blog yg banyak gambar esp bila tgk anak2 u yg ciut miut, comel lotey tu
3. blog u x tersangkut2 dan kemas.. maklum la, lappy i ni dah tua, x leh bekerja keras sangat
4. u suka contest, i pun sama
5. menjalin ukhuwwah sesama blogger

1st Lucky Draw Blog Suka Hati

Klik gambar baby cute ni utk join, ga berakhir 28 jan.

saya tag:
DEQLIS
NADIAH SIDEK
NUR ADYANI

TeKa TeKi @ JeMaRi AsMaRa!!

Jom kita main teka teki kat blog JEMARI ASMARA, klik banner.. sblm 28 jan

pic hitam putih paling cool

Boleh klik banner utk join, contest berakhir 1 mac


kalau saya dapat RM100, saya nak kumpul tudung pelbagai warna... dah 3 tahun x beli tudung ni.. nak shopping!!!

saya tag:
NADIAH SIDEK
DEQLIS
CIK BANANA
NADIA KAMAL
NURAdyANi